Post Market

Акциите на Apple (aapl) се понижиха с около 1% на постмаркета вчера. Президентът Доналд Тръмп в интервю за The Wall Street Journal предложи САЩ да наложат тарифи от 10% за iPhone и лаптопи, внесени от Китай.

По-рано в понеделник съдебните заседатели на Върховния съд на САЩ изглеждаха скептични по отношение на аргументите на Apple и симпатизират към собствениците на iPhone, които твърдят, че компанията надува цените в магазина си за приложения.

Акциите на General Motors паднаха с 1% след камбаната. Производителят на автомобили обяви в понеделник, че ще намали производството на автомобили в няколко северноамерикански централи и ще намали работната си сила с 15%. Намаляването е част от план за преструктуриране, който според компанията ще спести 6 милиарда долара.

Акциите на Bristol-Myers Squibb паднаха близо 3%, след като фармацевтичната компания обяви, че не е успяла да докаже, чрез изследвания, положителния ефект на две от лекарствата им за онкологични заболявания на белите дробове.

Акциите на The Buckle паднаха с повече от 6%, след като компанията обяви доходност от 42 цента, при очаквани 46 цента. Компанията също така не успя да покрие очакванията на Wall Street за приходите, като отчете $215 млн. срещу очаквани $219 млн.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *