Post-Market

Вчера пазарите затвориха на положителна територия след известни кебания. Подкрепата дойде от изказването на топ икономическия съветник на Тръп и надеждите за постигане на компромис межу САЩ и Китай за търговията.

Dow Jones Industrial Average се покачи с 108.49 пункта и достигна нива от 24,748.73.

S & P 500 завърши с печалба от 8,75 пункта до 2 682,20

NASDAQ възстанови само 0,85 пункта до 7,082.7

Акциите на Боинг се покачиха с 0.5% в края на сесията

Коментарите на заместник-председателя на Федералния резерв Ричард Кларида също помогнаха на акциите да се оттласнат от дъното. Кларида заяви, че сега централната банка е “много по-близо” до неутрална лихва, отколкото през декември 2015 г., когато за пръв път Федералният резерв увеличи основния лихвен процент от финансовата криза насам.

 

Акциите на Nutanix се покачиха с повече от 9% вчера на Post-Market. Компанията отчете по-малка от очакваната загуба – 13 цента на акция, срещу прогнозирани загуби от 27 цента. Nutanix също така отчете 313 милиона долара приходи, надхвърляйки очакванията от 305 милиона долара. Ръстът на приходите на Nutanix за второто тримесечие е в съответствие с очакванията. Софтуерната компания очаква приходите да са между $ 325 млн. и $ 335 млн., Докато прогнозата на анализаторите беше $ 327 млн.

Акциите на Salesforce.com скочиха с почти 8% по време на търговията след работно време, тъй като компанията надвиши очакванията си при приходите си за третото тримесечие. Компанията спечели 61 цента на акция, а анализаторите очакваха 50 цента на акция. Неговите приходи възлизат на 3.39 млрд. Долара, спрямо оценки от 3.37 млрд. Долара.

Акциите на Workday също се покачиха с 3%, вчера, след официалното затваряна. JMP Securities не промениха рейтинга и посочиха цел от $175 още преди компанията да е обявила доходността си за третото тримесечие. На годишна база, акциите на компанията са нараснали с 36%, но през последните месеци търпят корекция от 8%. JMP Securities обяви още, че очаква ръст от 1.12 долара за акция на годишна база, а годишният ръст на приходите да бъде 29%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *