Първи отчет след IPO на производителя на електрически скутери Niu

Вчера на 19 ноември, китайският производител на електрически скутери Niu Technologies (NIU, NASDAQ) публикува отчет за третата четвърт от годината и първи отчет след IPO-то. Компанията демонстрира ръст от 86% и потвърди перспективността в основното направление на бизнеса.

Компанията Niu Technologies (NIU, NASDAQ), която разработва и произвежда електрически скутери за Китай и ЕС се намира в подем, защото търсенето на подобен транспорт се увеличава. Niu Technologies предлага икономичен транспорт с привлекателен дизайн.

В третата ччетвърт Niu Technologies (NIU, NASDAQ), завършила на 30 септември 2018 година, печалбата е достигнала 86,1% или $71,81 млн (493.2 млн юана).  Брутния марж се е увеличил до 12,4%, докато през Q3 2017 г. е бил 8,8%. Нетната загуба съставлява 2,2 млн, подобрена с 39,3 млн юана в сравнение с предишната година.

Позитивен сигнал е станало значителното увеличаване на продажбите на скутери Niu Technologies. За една четвърт са били продадени 120 900 броя, което е на 76,3% повече в сравнение с миналата година. В края на месец септември компанията има магазини в 215 града в Китай и 642 търговски точки. Търговската мрежа се е разширила в 25 страни.

Междувременно от Niu Technologies са пуснали нова услуга Niu Care. която събира сведения за скутерите и за техните потребители. тази услуга ще позволи събирането на ценни данни за подобряването на качеството на техническо обслужване и за проектиране на бъдещи модели, а също така да предлагат и допълнителни услуги. Към 16 ноември компанията е събрала данни за изминати около 1,8 млрд километра.

По този начин Niu Technologies успешно използва ръста на популярността на новите превозни средства за градска мобилност. Компанията има възможност за разширяване на родажбите благодарение на услугите за под наем, мрежите IoT и снижаването на интереса от младите хора към придобиването на собствен автомобил.

В заключени може да се добави, че в търговската сесия на 19 ноември, акцията на NIU струваше $7,68, а на постмаркета поскъпна с 9,24% до $8,39.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *